Kemi

Hjækp til lidt kemi?

07. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med følgende opgave som jeg ikke kan løse og ønsker derfor lidt hjælp, en der har mulighed?

http://peecee.dk/upload/view/129478


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2008 af mathon

1) gennemsnitsberegning

2) -hældningskoefficienten for tangenten til kurven efter 3 døgn

3) "bobleaktiviteten" i det vandfyldte U-formede rør, som den dannede CO2 passerer igennem


Svar #2
07. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg ved at jeg skal bruge ligningen v=(deltaC6H12O6)/delta(t)

men HVORDAN bruger jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2008 af mathon

1)  v = -(delta [C6H12O6])/delta t)  =  -((0,3-1,0)mol/L)/(10 døgn)  =   0,07 mol/(L*døgn) =

0,07 M/døgn


Svar #4
07. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

[C6H12O6]= 3,8·10-1 ved t=8s

[C6H12O6]= 2,24 ·10-1 ved t=12s

delta [C6H12O6]= (3,8·10-1) - (2,4 ·10-1)=0,14M

delta(t)=12s-8s=4s

v=(0,14M)/(2s)=7 M/s

korrekt?


Svar #5
07. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Self!! Det er jo en fomindskelse!


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. september 2008 af mathon

2)

tangenten gennem (0;0.94) og (11,0)

a = ((0-0.94)M)/((11-0)døgn) = -0,085455 M/døgn

v3 = 0,085455 M/døgn = 0,003561 M/t


Svar #7
07. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

3) kan jeg altså ikke løse, har ingen anelse om hvad jeg skal! Du skriver noget med bobleaktiviteten?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2008 af mathon

c)

ved montering af en CO2-indikator, så CO2-udviklingen kan følges


Svar #9
08. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg kan kun se at forholdet er 1:2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2008 af mathon

tangentens ligning til tiden 3 døgn er

l : y = -0,085455x + 0,94


Svar #11
08. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Vil du være så venlig og forklare hvad jeg skal bruge denne ligning til? Jeg kan bare ikke se nogen sammenhæng :-s


Svar #12
08. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Tror jeg har fundet ud af det, kan du bekræfte dette?

0,085455 M/døgn * 2, idet (C2H5OH) reagerer 2:1 med C6H12O6!
 

Er det noget der kan bekræftes?


Svar #13
08. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg vil meget gerne have det bekræftet! Ingen?


Svar #14
08. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg vil jo ikke have et facit, bare en be- eller afkræftelse! Jeg har siddet her siden klokken 16:00!!


Skriv et svar til: Hjækp til lidt kemi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.