Matematik

Differentialkvotienter

07. september 2008 af stinaprivat (Slettet)

Hej alle :)

Håber der er en der kan hjælpe mig med følgende matematikopgave:

opg 367 i AB2: om en eksponentialfunktion f(x)=ax oplyses, at f(2/3) = 2. Find grundtallet a. angiv derefter en ligning for tangenten til grafen i punktet (2, f(2)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Isomorphician

f(x) = ax, med punktet ((2/3), 2)

2 = a2/3

23/2 = a

√8 = a

....

f(x) = (√8)x

f'(x) = (ln(√8))((√8))x

f'(2) = 8,3178

f(2) = 8

Dermed kan du finde tangentens ligning:

y = 8,3178(x-2) + 8

y = 8,3178x - 8,636
 


Svar #2
07. september 2008 af stinaprivat (Slettet)

tusind tak :D du har lige reddet min dag :D


Svar #3
07. september 2008 af stinaprivat (Slettet)

lige et lille spørgsmål til... jeg forstår ikke helt det sidste.. er der en der kan forklare mig det


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af Isomorphician

tangentens ligning:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.