Kemi

protolysegrad

08. september 2008 af aiszaxs (Slettet)

Beregn syrens protolyse grad i denne her opløsning ?

0.100M CH3COOH

help please xP


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

ligevægten
CH3COOH   <--->   CH3COO  +   H+ med de aktuelle koncentrationer
(1-α)cs......................α*cs..........α*cs

med reaktionsbrøken

(αcs)2/((1-α)cs) = Ks

cs2 * α2/((1-α)cs) = Ks 

cs2/(1-α) = Ksom kan reduceres til

csα2 + Ksα - Ks = 0 og 0<α<1

med løsningen

α = (-Ks+√(Ks2+4csKs))/(2cs)

Ks(CH3COOH) = 10-pKs = 10-4,75  =  1,77828*10-5

hvormed

α = 0,013247 = ca. 1,3%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af mathon

beregning ved brug af TI-89

Define c=0.100

Define k=10^(-4.75)

solve(c*a^2+k*a-k=0,a)|a>0

displayet viser: a = .013247


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af Da-ted (Slettet)

#2 Hehe, service


Skriv et svar til: protolysegrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.