Matematik

Hjælp til differentialregning

08. september 2008 af [email protected] (Slettet)

 Jeg har brug for hjælp til opgaven: "Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y=2x^2, der har hældningskoefficienten 2".

Jeg ville tro, at man blot brugte formlen y=ax+b, så svaret vlle være y=2x+0, men så vil tangenten skære parablen to steder, så det er i hvert fald ikke et korrekt svar.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

find x ved at løse f'(x)=2

derefter kan du vel godt regne tangenten, ikk


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Snnn (Slettet)

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

#2 nej til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af c_street (Slettet)

En funktion er givet: f(x)=2x2

Den første afledte er givet ved: f '(x)=4x

Differentialkvotienten skal have værdien 2: '(x0)=2 ⇔ 4x0=2 ⇔ x0=1/2

Tangentens ligning udregnes ved brug af tangentligningen:

y = f '(x0)·(x-x0)+f(x0) ⇔ y = f '(1/2)·(x-1/2)+f(1/2) ⇔ y = 4·1/2·(x-1/2)+2·(1/2)2 ⇔ y = 2x-1+1/2 ⇔ y = 2x-1/2


Svar #5
08. september 2008 af [email protected] (Slettet)

Jeg forstår ikke denne linje: "Den første afledte er givet ved: f'(x)=4x". Hvordan er du kommet frem til 4x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

#5

f(x)=2x2

f'(x)=2*2x=4x

Du har vel lært om differentiering, ikke? Ellers kan denne opgave ikke løses uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2008 af c_street (Slettet)

Fordi d/dx(xn)=n·xn-1

Ex: d/dx(2x2)=2·2·x2-1=4x


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2008 af c_street (Slettet)

y=(d/dx(2x2)|x=x0)·(x-x0)+2·(x0)2|x0=right(solve(d/dx(2x2)=2,x)) ⇔ y=2x-1/2


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2008 af mathon

for din egen skyld
bør du genlæse din matematikbogs kapitler

om

1) differentiation af typen (k*xn) '

2) tangentligning y - yo = f'(xo)(x-xo)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

y=expand(Taylor(2x2, x, 1, 0.5)) y=2x-0.5


Skriv et svar til: Hjælp til differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.