Matematik

tangentens ligning

08. september 2008 af aall (Slettet)

Hej. Håber nogle kan hjælpe mig med følgende opgave:

Funktionen f er givet ved f(x) =3x^2-6x+ 5

Bestem en ligning for den tangent, der er parralel med 3y+ 27=9x


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

3y+ 27 = 9x

eller

y = 3x - 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af mathon

f '(x) = ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af mathon

f '(x) = 6x - 6 = 3


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.