Matematik

Betem projektion af vektor a på vektor b

08. september 2008 af BusterB (Slettet)

Jeg skal bestemme projektionen af vektor a=(6/-11) på vektor b=(5t/7t) for t ≠0

Jeg kan godt finde ud af at projektere, men ved bare ikke hvad jeg skal gøre, når t er med?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

...på samme måde selv om t'erne er med...


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Isomorphician

a_b = (a·b)/(|b|^2) * b

a_b = ((6, -11)·(5t, 7t))/(√((5t)^2 + (7t)^2))^2) * (5t, 7t)

.....


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af mathon

projektere ---> projicere


Svar #4
08. september 2008 af BusterB (Slettet)

Så det bliver (-0.878t/-1.229t)?:)


Skriv et svar til: Betem projektion af vektor a på vektor b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.