Matematik

Hjælp til opg. ang. analytisk plangeometri

08. september 2008 af MGK91 (Slettet)

hej allesammen..

Sidder med en opgave, som jeg egentlig godt forstår, men som jeg sidder lidt fast med..

Vis at punktet P(2,3) ligger på cirklen med ligning (x+1)2+(y-5)2=13. ( Bestem en ligning for tangenten til cirklen på punktet P..)

Så er det jo lige, at jeg ikk ved, hvilke tal jeg skal indsætte hvor,, Altså kan det passe at 2 skal ind på x's plads og 3 på y's plads? Og det får jeg ikke til 13?? Hvad gør jeg galt her??

Det er sådan set det eneste, jeg har problemer med..

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Isomorphician

Du skal sætte 2 ind på x's plads og 3 på y's plads:

(2+1)^2 + (3-5)^2 = 13

3^2 + (-2)^2 = 13

9 + 4 = 13

13 = 13


Svar #2
08. september 2008 af MGK91 (Slettet)

Ej oka.. fatsvag er jeg ihvertfald på det her tidspunkt! hehe.. Det var også det, som jeg mente det var,, Tusind tak for din hjælp!


Skriv et svar til: Hjælp til opg. ang. analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.