Matematik

udregning

09. september 2008 af 215 (Slettet)

Nogen som kunne hjælpe mig med at løse dette stykke ?

2/3x + 8x/3 = 34/3/x

har fundet ud af det giver med ved hvordan jeg skal løse den..

x= -2 v x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af peter lind

Gang på begge sider af lighedstegnet med 3x


Svar #2
09. september 2008 af 215 (Slettet)

2/3x + 8x/3 = 34/3/x
2*3/3x*3+8x*3x/3x*3x = 34/3/x
6/9x + 24x2/9x = 34/3/x

24x2 + 6/9x = (34/3)9/9x

24x2+6 = 34/3 * 9

24x2 + 6  = 102

24x2 = 102- 6

24x2  = 96

x   = √96/24

x = 2 ????

ER det forkert det jeg gør ?????


Skriv et svar til: udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.