Kemi

På en restaurant....

09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

Hej.. nogen som kan hjælpe?

På en restaurant beregnes en vodka med en alkoholprocent på 33 % w/w (d=0,95g/mL). En "genstand" regnes for 2 cl.

a) Beregn antan mol ethanol som en genstand vodka indeholder.

b) beregn forholdet mellem antal mol vand og mol ethanol

Håber I kan hjælpe mig med de her 2 spg..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

farma grundkursus;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

jeg har lavet spørgsmål 1, men kan ikke rigtig komme videre med nr. 2

Hvor mange mol CH3CH2OH en genstand vodka indeholder udregnes således:
2cL = 20 mL, og vægten af 20 mL vodka i gram er:
m(20 mL vodka) = 0,95 · 20 mL = 19 g
m(CH3CH2OH) = 19 · 0,33% = 6,27 g
n(CH3CH2OH) = m/M
n(CH3CH2OH) = 6,27/ 46.. = 0,136 mol
 


Svar #3
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

Ja.. hjælp mig bare


Svar #4
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

aha okay 1000 tak for hjælpen .. jeg prøver at se på b'ern


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

skriv endelig hvis du kommer frem til noget i opg. 2

Ellers andre du har problemer med? er ved at være igennem dem alle


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

er selvfølgelig ikke sikker på det er rigtigt, men det får jeg ihvertfald.. giver dig lige et link der måske kan hjælpe dig med opgave 2

det er en anden herinde der har lavet det, fandt det i en anden tråd ang. samme spørgsmål. Men der er fejl i opgave 1 derfor den ikke passer med min


Svar #7
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

okay, så 5 a er ikk 100 % rigtigt?

jeg har kan heller ik finde ud af opgave 8 .. Har du lavet den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

jo jeg tror den jeg har lavet er rigtig, men ikke den i det link jeg sendte til dig... nej lige præcis opgave 8 har jeg ikke lavet:( de er mærkelige nogle af dem. har ikke set noget lignende i gym


Svar #9
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

okay, men du har ikk givet mig nogen link?

ja, vi har slet ik haft sådan nogle opgaver på gym, så det er rigtig svært..

jeg kan heller ik lave opgave 9


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

Det var da smart af mig at huske det.....

http://www.peecee.dk/index.php/upload/view/67720


Svar #11
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

: ) Tak

Har du lavet alle opgavrne pånær 8'ern?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=395346

i denne tråd finder du løsning på opgave 5 og 8... synes bare det er lidt svært at overskue dem.

Jeg mangler 5 b, som jeg har startet en tråd med... har du skrevet ligevægtskonstanter? eller hvad har du gjort?


Svar #13
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

aha okay .. de er ret svære ja

nu har jeg lavet opgave 8 .. fik hjælp af en veninde, har du lavet den?

og 5b, kan jeg ik finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

nej har endnu ikke lavet opgave 8

5 b giver ingen mening :/


Svar #15
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

min 8a passer ik

men 8b :

c = m*d/V

(10g * 2,08 g/mL) / 650mL

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

kan jeg slet ikke lige se.. har ikke kigget ordentlig på opgaven endnu. Men vi skal først aflevere torsdag. hvad hold er du på? og hvornår skal i aflevere?


Svar #17
09. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

Vi skal aflevere den imorgen :(


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. september 2008 af iinnaj (Slettet)

du må gerne få alt hvad jeg har lavet hvis det hjælper dig... men det er selvfølgelig de samme opgaver vi ikke har lavet...

mangler 5 b, lidt af 7, 8 og 9...


Svar #19
10. september 2008 af sevgi07 (Slettet)

hehe samme her.. vi mangler de samme opgaver :'(


Skriv et svar til: På en restaurant....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.