Matematik

Hjælp til retvinklede trekanter

10. september 2008 af tazz0r (Slettet)

Jeg ville høre om nogen havde tid til at hjælpe mig lidt med retvinklede trekanter... skal bruge mail eller msn da det vedrøre et billede... og skal forklares derefter

tak på forhånd.


Svar #1
10. september 2008 af tazz0r (Slettet)

et lille spørgsmål... hvordan beregner man højde når A = 53grader og b = 27m


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2008 af mathon

h = (27 m)*sin(53°)


Svar #3
10. september 2008 af tazz0r (Slettet)

hmm får ikke den højde til at passe :(


Svar #4
10. september 2008 af tazz0r (Slettet)

a skal blive 35,83 men kan ikke se hvordan


Brugbart svar (2)

Svar #5
10. september 2008 af mathon

<B = (90°-53°) = 37°


Brugbart svar (2)

Svar #6
10. september 2008 af mathon

tan(B) = h/a

hvoraf

a = h/tan(B)


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. september 2008 af mathon

er det ikke >C, der er ret ?


Svar #8
10. september 2008 af tazz0r (Slettet)

jo


Brugbart svar (1)

Svar #9
10. september 2008 af mathon

a bliver ikke 35,83


Svar #10
10. september 2008 af tazz0r (Slettet)

Ved at a bliver det... da vi snakker om rundetårn ;)


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. september 2008 af Isomorphician

tan(A) = (a/b)

tan(53°) = a/27

27*tan(53­°) = ....


Brugbart svar (1)

Svar #12
10. september 2008 af mathon

...betænk
når du fremover skriver
højden i en retvinklet trekant,
at så menes der højden inde i trekanten
og
ikke én af kateterne


Skriv et svar til: Hjælp til retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.