Matematik

Ligninger (rette)

10. september 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Hii alle

Bestem tallet k, så x^2-7x+k har netop en rod.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Tænk på determinanten. Hvad skal gælde der hvis der kun skal være én løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af Da-ted (Slettet)

Ligningen har kun én rod hvis diskriminanten er 0. Løs 72-4*k=0


Svar #3
10. september 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Og Kristoffer mener du det med d=0.

Hvor har du fået den sætning fra ???? DA-ted

-b/2a = -(-4)/2*49 = 4/98 (kan det passe?)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Ja det mener jeg. Det du har fundet er blot vores rod.

Hvis du vil finde den k-værdi der giver én løsning, skal du sætte diskrimantformlen lig 0, da der i det tilfælde kun er én løsning. b^2 - 4*a*c = 0.


Svar #5
10. september 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Jeg er med Kristoffer, men jeg får k = 4/49. Kan det passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

b2 - 4*a*c = 0

72 - 4*1*k = 0

49 = 4k

49/4 = k


Svar #7
10. september 2008 af jazzi_1990 (Slettet)

Takker :D


Skriv et svar til: Ligninger (rette)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.