Matematik

y-koordinater

10. september 2008 af pige, (Slettet)

Jeg får stilt den opgave, at jeg skal beregne koordinaterne til eventuelle skæringspunkter.

De to linjer lyder f.eks.

Y = -x2-3x-5 og Y = -x-8

Så samler jeg linjerne og får resultaterne til rødderne til -3 V 1, men hvad gør jeg så herfra, for at finde y-koordinaterne?


Svar #1
10. september 2008 af pige, (Slettet)

 forklar det på en forståelig måde. forstår det slet ikke!


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2008 af Danielras (Slettet)

Indsætter de fundne x-værdier i et af udtrykkene. Du vælger selv hvilket da de to linjer jo har de samme koordinater i skæringspunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Når du har fået x-koordinaterne til skæringspunkterne, er det sådan bare at sætte dem ind i en af ligninger, for at finde y-koordinatet.

Du bestemmer selv hvilken ligning du sætter dem ind i, da det specielle ved dette punkt er, at ligninger krydser hinanden, og derfor har både samme x og y koordinat.

Sig til hvis det ikke hjalp.-


Svar #4
10. september 2008 af pige, (Slettet)

nå okay, det er meget enkelt. Jeg får det bare hele tiden forklaret meget mere besværligt end det er. Jeg tror jeg forstår det. Ser lige om jeg får det korrekte svar nu.


Svar #5
10. september 2008 af pige, (Slettet)

Jeg har lige endnu et spørgsmål.

Jeg får at vide, at jeg skal finde mindst tre andengradspolynomier, der har rødderne -1 og 2. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2008 af mathon

f(x) = y = a(x-rod1)(x-rod2)

hvori a kan variere frit


Svar #7
10. september 2008 af pige, (Slettet)

så når jeg har sat rødderne ind der hvor rod1 og rod2 står og regnet ud osv, så kan jeg selv bestemme nogle tal elelr bliver resultatet blot :

ax2-ax-2a


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. september 2008 af mathon

ax2- ax - 2a  er RIGTIG

vælg frit 3 forskellige a-værdier og indsæt

fx.
a = 3
f(x) = y = 3x2 - 3x - 6


Skriv et svar til: y-koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.