Matematik

Matematik C, 1.g, 08. Fra bogen Eksamensopgaver i matematik.

11. september 2008 af EmilSorensen (Slettet)

Hej!

Vi mangler hjælp til en opgave fra bogen "Eksamensopgaver i Matematik". Opgaven er opgave 1.039. Opgavens ordlyd er som følger.

De to rektangler er ligedannede, dvs. det store rektangel er en forstørrelse af det lille.

I det store rektangel er forholdet mellem siderne |AB|:|BC| = 5:3.

Beregn arealet af det lille rektangel

(Man får yderligere at vide at den lille rektangels mindste side er 2.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af mathon

det lineære forhold

lille : stor er 2:3


Svar #2
11. september 2008 af EmilSorensen (Slettet)

Ja, men jeg skal jo finde arealet af den.. hvordan gør jeg det?
er mildt sagt matematisk handicappet..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2008 af mathon

det mindste rektangels side er 5*(2/3)  =  (10/3)

lille rektangels areal = (2*(10/3))  =  (20/3)  = 6 2/3 = 6,667


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2008 af mathon

det mindste rektangels side er 5*(2/3) = (10/3)  

---> 

det mindste rektangels længste side er 5*(2/3) = (10/3)


Skriv et svar til: Matematik C, 1.g, 08. Fra bogen Eksamensopgaver i matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.