Kemi

Fordelingsforhold

05. oktober 2004 af Christine (Slettet)
hmm.. ligevægtskonstanten for en fordelingsligvægt kan ikke være 69 vel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvorfor ikk?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

den er godt nok noget høj, men hvis forholdene er sådan, så kan den vel godt!

Svar #3
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Okay.. det siger vi bare så, kan ikke se noget sted at have regnet forkert. Men det lyder bare så underligt, men det er det måske ikke. Det er 100 mL iodopløsning der udrystes i 10 mL cyklohexan.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvilke oplysninger har du ellers?

Svar #5
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Iodopløsningen er mættet, og jeg har tidligere udregnet dens koncentration til at være 0,001267M.
Og for at bestemme fordelingsforholdet har man titreret 50,0 mL af vandfasen med 0,00200 M Na2S2O3-opløsning, hvorved der blev forbrugt 8,5 mL.
ALtså jeg fik koncentrationen af iod i vandfasen til at være 1,7*10^-4M og koncentrationen af iod i cyklohexanfasen til at være 0,01182M.
Og så blev fordelingforholdet 69,53..
meen..

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

fordelingsligevægten må se sådan ud:

I2(vand) <--> I2(cyclohexan)

Og så får du 69 ja...

Men hvad er titreringsreaktionen?

Svar #7
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

titreringsreaktionen?

I2 + 2S2O3^2- --> 2I^- + S4O6^2-

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvordan finder du koncentrationen af iod i cyclohexan?
Der får jeg 0,001097 M

derved bliver K= 6,4529

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

der må jo gælde at [Is(vand)]+[I2(cylcohexan)]=0,001267M som jo er den oprindelige koncentration

Svar #10
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Orv...
øjeblik, mens jeg regner

Svar #11
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Altså jeg finder hvor mange mol I2 der er i alt i hele blandingen.
Og det er jo 100mL 0,001267M iod-opl.
n(I2) = 0,1L*0,001267M = 1,267*10^-4mol
og da der er 8,5*10^-6mol i vandfasen, så må
koncentrationen af I2 i cyklohexan være:
n(I2)=1,267*10^-4mol - 8,5*10^-6mol = 1,182*10^-4mol-
konc.I2=1,182*10^-4mol/0,01L = 0,01182

eller.. er jeg helt ude i skoven?

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

i vandfasen må der da være 1,7*10^-4M*0,1L=1,7*10^-5 mol
i opøsningen som helhed:
0,1L*0,001267M=1,267*10^-4

altså i cyclohexanfasen:
1,267*10^-4 - 1,7*10^-5=1,09*10^-4

c= answer/0,01=0,0197

men ja. så bliver K=64,53..

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvor er opgaven taget fra? En bog man måske har?

Svar #14
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Okay.. hmm det minder i hvert fald lidt mere om det svar jeg har.
Det er taget fra "Opgaver i Kemi" (meget originalt navn ;), sådan en rød en fra Kemi forlaget.

Svar #15
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Det er ikke sådan at du kender opløseligheden af AgBr ved 25grader vel?
Det står ikke i min databog.

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

hvilken opgave?? nr??

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

K0(agBr)=5,25×10-13 M2

Svar #18
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

nårh ja heh 3.19 (lang basse siger jeg)
Okay.. tak.
opløseligheden er M i anden? hmm.. strange

Brugbart svar (0)

Svar #19
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

tja.. det gqav jo ikke noget nyt!

M^2 hvorfor er det underligt??
AgBr <--> Ag+ + Br-
k=[Ag+][Br-]
Det faste stof udelades og enheden bliver da M^2

Svar #20
05. oktober 2004 af Christine (Slettet)

Hmm.. jamen jeg troede bare altid at et saltopløselighed havde enheden g/100mL. Men kan også bare være huller i min viden.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.