Kemi

Densitet

13. september 2008 af Peaco (Slettet)

Godaften.

Ethanol har densiteten 0,789 g/mL. Beregn massen af den carbondioxid, der dannes ved fuldstændig forbrænding af 1 liter ethanol.

masse = densitet * volumen

Men jeg har ikke volumen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

v=1L

Du kan nu finde massen af ethanol samt stofmængden. Stofmængden af CO2 finder du derefter (vha. ækvivalente forhold) og derved kan du også finde massen af CO2 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af mathon

massen af 1 L ethanol er (1 L)*(0,789 kg/L) = 0,789 kg = 789 g

C2H5OH    +    3O2    --->    2CO2    +    3H2O

1 mol ethanol ækvivalerer 2 mol kuldioxid, eller

46 g ethanol ækvivalerer 88 g kuldioxid

789 g ethanol ækvivalerer (88 g)/46*789 = 1509,39 g kuldioxid


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2008 af mathon

M(C2H6O)  =  (2*12 + 6*1 + 1*16) g/mol  = 46 g/mol

M(CO2)  =  (1*12 + 2*16)g/mol  =  44 g/mol


Svar #4
14. september 2008 af Peaco (Slettet)

Tak for svarene, men nu er jeg gået lidt i stå ved de sidste udregninger.

se: http://peecee.dk/upload/listing  (filen er: Kemi aflevering)


Svar #5
14. september 2008 af Peaco (Slettet)

Ingen svar?


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.