Matematik

hvordan integrerer man det her?

14. september 2008 af trice (Slettet)

Ja, er der en der kan hjælpe med, hvordan man integrerer følgende:

∫(x2+2x-3)/(x+1)

Jeg ville bruge substitution med t = x+1, men først ville jeg omskrive brøken på en eller anden smart måde..????

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

∫(x2+2x-3)/(x+1)dx  =  ∫(x+1- 4/(x+1))dx  = ∫(x+1)dx - 4 ∫1/(x+1)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2008 af mathon

efter din oprettelse af endnu en tråd med samme spørgsmål

∫(x+1)dx - 4 ∫1/(x+1)dx = ½x2 + x - 4*ln|x+1| + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

ln '(x) = 1/x

og

ln '(x+1) = 1/(x+1)

hvorfor
ln|x+1| er stamfunktion til 1/(x+1)


Skriv et svar til: hvordan integrerer man det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.