Kemi

redoxreaktion

14. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Hej Allesammen

Nogle der vil prøve at afstemme denne reaktion (opløsningen er sur)

Cr2O7^(2-) + H2S -> Cr^(+3) + S

For jeg kan ikke rigtig komme frem til det rigtig svar..


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

hvilke OT har du ?


Svar #2
14. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

+VI  -II         +I –II        +III           0
Cr2O7^(2-) + H2S -> Cr^(3+) + S
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

de er rigtige

afstem op- og nedgange osv.


Svar #4
14. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Cr↓3 Cr↓3 •2 =6
S↑2 S↑2 •3=6


2Cr2O7^(2-) + 3 H2S -> 2Cr^(3+) + 3 S

-4 → +6
Vi afstemmer med H+, da det er en sur opløsning.
 

 
10 H+ + 2Cr2O7^(2-) + 3 H2S -> 2Cr^(3+) + 3 S

14 “O” → 0 “O”

+VI -II +I –II +III 0
10 H^(+) + 2Cr2O7^(2-) + 3 H2S -> 2Cr^(3+) + 3 S + 14 H2O
 men så passer det ikke med H?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/131088


Svar #6
14. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Mange tak :)

Kan du også hjælpe mig med denne:

+V –II       -I        0
BrO3^(-) + Br^(-) -> Br2 (sur opløsning)

Br ↓ 4

-2 → 0

+V –II -I 0
BrO3^(-) + Br^(-) -> Br2 + 2H^(+)

3 ”O” → 0 ”O”

+V –II -I 0
BrO3^(-) + Br^(-) -> Br2 + 2H^(+) + 3 H2O
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2008 af mathon

skriv den under afstemningen

BrO3-     +     Br-           -->      Br        +         Br

da Br dismuteres   (går både op og ned i OT)


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2008 af mathon

lykkes det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/131106


Svar #10
14. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Ja tak for det, det lykkedes nu her til sidst.

Jeg sidder nu med en der ser således ud : NO3^(-) + Al -> NH3 + Al(OH)4^(-)

Hvad gør jeg med parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2008 af mathon

...parentesen gør du ikke noget med...

sæt OT på N og Al ............


Svar #12
15. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Ja okay, men hvad vil OT være for Al ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2008 af mathon

+3


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. september 2008 af mathon

OT(Al) i Al = 0
OT(Al) i Al(OH)4- = +3


Svar #15
15. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Det vil sige at N falder med 8 og Al stiger med 3?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2008 af mathon

præcis


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2008 af mathon

afstem ladningen med OH-

idet processen kun forløber i basisk miljø


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/131302


Svar #19
15. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

                               +V –II        0       -III +I      +III
5 H2O + 7 OH- + NO3- + 8 Al -> 3NH3 +8 Al(OH)4-

Hvad gør jeg forkert det passer ikke med oxygen?


Svar #20
15. september 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Når ja jeg mangler 3-taller foran NO3-


Skriv et svar til: redoxreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.