Matematik

Trigonometri

14. september 2008 af UptiVupti (Slettet)

HeeY..

Jeg er lidt usikker på om denne her opgave stemmer.

I et rektangel er siderne 4,0 cm og 6,0 cm. Beregn den spidse vinkel mellem diagonalerne.

Jeg har fået diagonalen til 7,2111 cm.

Og her efter har jeg delt rektangelen med 8 trekanter, hvor jeg så har fået siderne til

56,251° og 33,5573°

Hvis jeg ganger de to tal med 4 får jeg så 359,2332°

Så der mangler altså 0,767° før den kan udfylde et rektangels grader.

Er det her rigtigt eller hvad.

Mange  mange tak for hjælpen..


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

diagonalerne er lige lange = 2√(13)

diagonalerne halverer hinanden

hvoraf

Vspids = cos-1[((√(13))2+(√(13)2-42))/(2*√(13)*√(13)]


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2008 af Isomorphician

Diagonalerne skærer hinanden på halvvejen af længden og halvvejen af højden af rektanglet.

Hvis du tegner en linje fra skæringspunktet, parallelt med den længste side, ud til den korteste side, fremkommer der en retvinklet trekant, hvor kateternes længde er det halve af rektanglets sider.

tan kan bruges til at finde vinklen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

Vspids = cos-1[5/13]


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. september 2008 af Isomorphician

Tilføjelse til #2

...den fundne vinkel ganger du med 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. september 2008 af mathon

Vspids = cos-1[5/13]  = 2*tan-1(2/3)


Svar #6
14. september 2008 af UptiVupti (Slettet)

Ejj, pis så var min ikke rigtigt.

Men hvorfor er det lige jeg ganger med 2. er det fordi der er to diagonaler eller hvad..

Og mange 10000000000000000000000000000000000. TaaK for hjælpen jeg forstår det meget bedre nu, end det min lærer har fortalt.


Svar #7
14. september 2008 af UptiVupti (Slettet)

haha.,., TaaaK .. For hjælpen behøves ikke svar på #6.

Jeg forstår det godt  nu..


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.