Matematik

Sort snak om ligninger!

15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Forstår godt enkle og simple ligninger... men forstår ikk dem her:

1.

5(3x-2)+2(5x-3) = 7(4x-1)-3(5x-1)

2.

4(2x-5)+8(3x-5) = 5(4x-3)-3(2x-3)

3.

(5x-4)*3-(4-3x)*5 = 7x+(3x-4)*7

Nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig? Som sagt er jeg ikk videre god til matematik, så en forklaring på hvordan man regner ligningerne ud ville hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af Isomorphician

Hvis du ellers er med på hvordan man gør, så udregn parenteserne først.


Svar #2
15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

haha ... det er ret pinligt... hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af Isomorphician

a(b + c) = ab + ac


Svar #4
15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

okay :D hvad så?


Svar #5
15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

så 1'eren er:

1.

             5(3x-2)+2(5x-3) = 7(4x-1)-3(5x-1)
<=>      15x-10+10x-6 = 28x-7-15x-3


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2008 af Isomorphician

Ja, og så isolerer du x.


Svar #7
15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

#6

Og hvordan gør man det? Forklar ! Forklar! :D


Svar #8
15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

HAR SERIØST BRUG FOR HJÆLP!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2008 af Isomorphician

Isolere x = "samle x'erne" på enten højre eller venstre side af lighedstegnet.

Du må lægge til på begge sider af lighedstegnet.

Du må trække fra på begge sider af lighedstegnet.

Du må gange på begge sider af lighedstegnet, dog ikke med 0.

Du må dividere på begge sider af lighedstegnet.

I din opgave:

15x - 10 + 10x - 6 = 28x - 7 - 15x + 3 (retter lige en fortegnsfejl)

For at få 28x og - 15x væk fra højresiden, trækker vi 28x og lægger 15x til på begge sider:

15x + 10x - 28x + 15x -10 - 6 = -7 + 3

Samme fremgangsmåde bruges for at få -10 og -6 væk fra venstresiden:

15x + 10x - 28x + 15x = -7 +3 + 10 + 6

12x = 12

x = 1


Svar #10
15. september 2008 af flemmings-helte (Slettet)

Takker Isomorphician :) You just saved me :D


Skriv et svar til: Sort snak om ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.