Fysik

Opgavesæt i densitet - hjælp?

15. september 2008 af Sapphires (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg har fået en aflevering for, hvor vi skal udregne forskellige opgaver. De første to gik fint, men de sidste tre fatter jeg bare hat af. De lyder sådan...

Opgave 3:
Et cykelstel af aluminium vejer 7,8 kg
Hvor meget fylder stellet i smeltet form?

Opgave 4:
Et cylinder glas med diameteren 50 mm er fyldt så meget med vand, at der blot mangler 2 cm i at glasset er fyldt.
Hvor mange gram kobber med densiteten 8900 kg/m3 kan fyldes i glasset uden at vandet løber over?

Opgave 5:
I opgave 4 vides det, at der er 255 g vand i glasset.
Hvor højt er glasset?

Nogen der kan hjælpe mig? Vil gerne have forklaringer, udregninger og alt det i stedet for kun to svar.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

m  = V* ρ

V = m/ρ

ρ = m/V

Vcyl = 0,25*h*π*d2  

h = 4*Vcyl/(π*d2)

hvor
m er massen
V er volumen
ρ er densiteten (pas på enhederne)
h er cylindervæskehøjden
d er cylinderdiameteren


Skriv et svar til: Opgavesæt i densitet - hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.