Matematik

Mat

05. oktober 2004 af Caroline (Slettet)
Hej! Jeg har lavet en opgave som jeg er rimelig meget i tvivl om, er der nogle der vil checke den?


En persons kondital er fastlagt som den største mængde oxygen, personen kan optage pr. minut pr. kg legemsvægt.

Kondital = Maksimal optaget oxygen i mL pr. minut / legemsvægt i kg

Sofie er 25 år og kan maksimalt optage 2800 mL oxygen pr. minut. Hun vejer 62 kg.

a) Beregn Sofies kondital

2800mL / 62kg = 45,16129032

I kroppen bruges oxygen til fobrænding af næringsstoffer, hvorved der frigøres energi. Forbrændingen af druesukker kan beskrives ved reaktionsskemaet:

C(6)H(12)O(6) + 6 O(2) -> 6 CO(2) + 6 H(2)O

Det oplyses at 1 mol O(2) fylder 24 liter.

b1) Vis at Sofie maksimalt kan optage 7,0 mol O(2) pr. time.

7,0mol * 24L = 175L
2,8 * 60 = 168

b2) Bestem hvor mange mol druesukker hun maksimalt kan forbrænde pr. time.

7 mol

c1) Beregn molarmassen for druesukker:

180,156 g/mol

c2) Bestem hvor mange gram druesukker Sofie maksimalt kan forbrænde pr. time.

7mol * 180,156g/mol = 1261,892

På forhånd tak!!!!c",)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

kalder du det mat??? Det er da kemi.

Svar #2
05. oktober 2004 af Caroline (Slettet)

Det er da noget med udregninger!!! Nå ja hvad fanden, jeg er sproglig og har naturfag, der er det hele blandet sammen alligevel! Kan du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

nåå.. Men det har da noget med stoffer at gøre og stofmængder. Og det er kemi. Der er VÆSENTLIG forskel!
Der er da udregninger i ALLE naturvidenskabelige fag.

Men det ser fint ud!

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2004 af Ida Marie (Slettet)

Jeg har ikke regnet det efter, men jeg synes det ser rigtig nok ud.
Jeg ville nok bruge endheder nogle flere steder..

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)

der skal enheder ALLE steder!

Svar #6
05. oktober 2004 af Caroline (Slettet)

Også denne opgave:

b1) Vis at Sofie maksimalt kan optage 7,0 mol O(2) pr. time.

7,0mol * 24L = 175L
2,8 * 60 = 168

Jeg må helt ærligt indrømme at jeg ikke lige kan gennemskue hvad det er jeg har regnet ud for en uge siden... Hvor fanden har jeg fået 2,8 og 60 fra!? Det er slut mde at sidde og lave afleveringer kl. 11 om aftenen!!!! Især når man bagefter opdager at man har lavet den forkerte opgave :(

Svar #7
05. oktober 2004 af Caroline (Slettet)

Hvor er det jeg mangler enheder?

Svar #8
06. oktober 2004 af Caroline (Slettet)

Anyone? Har virkelig brug for hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. oktober 2004 af frodo (Slettet)

b1)2,8 L/min*60 min

Der skal enheder efter ethvert tal, så man kan se hvordan tallet fremkommet. Det havde nok også hjulpet dig selv hvis du havde haft enheder på ovenstående.

Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.