Matematik

ligninger

16. september 2008 af fila (Slettet)

hej

jeg sad og knoklede med de to ligninger men kan ikke finde ud af dem, fordi der er to x´er og hver på en side. Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende ligninger:

1)

5√(x)=2√(x)

Den anden ligning:

2)

((33√(x))/(2x))= 60

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

(5√(x))10 = (2√(x))10

x2 = 210*x5, som divideret med x2

giver

1 = 210*x3............ osv. ....

3√(x) /(2x) = 20 og x>0

3√(x) = 40x


(3√(x)) 3 =  (40x)3

x  = 64000x3

1 = 64000x2.......osv. .......


Svar #2
16. september 2008 af fila (Slettet)

jeg tror du har skrevet ligningerne forkert.. de var 5√(x)=2√(x) og ((33√(x))/(2x))= 60


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af mathon

hvorfor skriver du så 5√(x) frem for 5√(x) ?


Svar #4
16. september 2008 af fila (Slettet)

den første er rigtig.. tror det er tastefejl


Svar #5
16. september 2008 af fila (Slettet)

det jeg har skrevet først er rigtgt.. ved spørgesmålet


Svar #6
16. september 2008 af fila (Slettet)

#2 er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2008 af mathon

5√(x)=2√(x)

5 = 2, hvilket er en absurditet
L = Ø

((33√(x))/(2x))= 60, x>0

33√(x) = 120x

11√(x) = 40x, som kvadreres

121x = 1600x2......


Svar #8
16. september 2008 af fila (Slettet)

ej du må virkelig undskylde... jeg mener at det jeg har skrevet i svar to er forkert...

de rigtig ligninger er (5√(x)) = (2√(x)) og ((3 3√(x))/(2x))= 60

når man kopier dem og sætter dem ind så kommer der en anden ligning.. ved ikke hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2008 af mathon

...det her kan jo blive en LANG gyser!!!  :-)

dit største problem er måske din ubeslutsomme notation


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2008 af mathon

#8

...som er delvist løst i #1


Svar #11
16. september 2008 af fila (Slettet)

hehehe.. det er bare når jeg kopier dem kommer der en anden ligning. Men jeg har nu skrevet dem rigtig ind:  5√(x)= 2√(x)  og

((33√(x))/(2x))= 60


Svar #12
16. september 2008 af fila (Slettet)

oki mange tak :)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.