Matematik

retvinklet trekant

16. september 2008 af Muminah (Slettet)

Hej'

Har en lille opgave som jeg har brug for lidt hjælp til,

kateterne i den retvinklede trekant er x og 20-x. Jeg skal bestemme det størst mulige areal af trekanten.

siger jeg bare: 1/2 * a * b * Sin(C) <=> 1/2 * x * (x-20) * sin90? vi ved ikke hvad x er nemlig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af peter lind

Arealet af trekanten kan her bedre beskrives med ½gange produktet af kateterne. Du skal finde x så den side er ganske rigtig ikke kendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af Isomorphician

Arealet af en retvinklet trekant = ½ * katete1 * katete2


Svar #3
16. september 2008 af Muminah (Slettet)

1/2 * x * (x-20) = -10x^2

Hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2008 af Danielras (Slettet)

A(x) = 1/2 * x * (x-20) = (1/2)x^2-10x

Nu finder du den afledte A'(x) og løser A'(x) = 0. Herefter viser du at det fundne ekstremum er et maksimum.


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2008 af Danielras (Slettet)

Nu skal du så bare lige huske at der er forskel på (x-20) og (20-x)  så det ovenstående skal retteligt være:

A(x) = 1/2 * x * (20-x) = -(1/2)x^2 + 10x

Samme fremgangsmåde for resten.


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

A'(x) = -x+10 = 10 - x

med monotoniintervallerne

]-oo;10] og [10;oo[


Svar #7
21. september 2008 af Muminah (Slettet)

Jeg forstår det ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2008 af Sara17 (Slettet)

solve det ind på lommeregnen .


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.