Kemi

Hjælp til rapport

17. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

Hej venner,

Jeg har lavet et forsøg som om "Redoxprocesser". Jeg har til sidst fået stillet nogle spørgsmål, som jeg slet ikke ved hvordan jeg skal svare på, de lyder følgende:

Hvilken ion giver den gule farve i K2Cr2O7 (skriv reaktions skemaet op for opløsningen af stoffet i vand)?

Hvilken ion giver den grønne farve i 1. reaktion?

Afstem de fire redoxprocesser.

Hvorfor bryder træpinden i bran?

Hvis man forkorter formlen for træ til C12H22O11 , hvordan ser da forbrændingensreaktionen ud?

Hvad er reaktionsskemaet for den katalysatiske spaltning af H2O2 (brintoverilte)?

Hvor meget ilt dannes ved de to sidste reaktioner. (Husk at den sidste reaktion har bidrag fra både den primære redoxproces og fra den katalytiske spaltning af rest H2O2.

Vi skulle lave 4 forsøg i alt.

1. forsøg. K2Cr2O7 og svovlsyre (orange), derefter blander vi NaHSO+ vand ned i K2Cr2O7 -opløsningen  = grøn
2. forsøg: KMnO4 (lilla )+ svovlsyre, NAHSO3 + vand, KMnO4 (lilla) + NaHSO4 (klar) = lilla (ingen farve ændring)
3. forsøg: KMnO4 + svovl .... + H2O2 (skal hældes i til sidst), der skal stikkes en glødende pind ned i, med det samme. ( farveændreing efter den glødende pinds påvirkning = lyserød)
4. H2O2  + KMnO4. stik en glødende pind ind i kolben, pinden vil blive tændt. Der vil gå ild i den. (blev brunt og boblede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af janko (Slettet)

du skulle have fulgt med!...

du giver jo ingen forsøg på et svar til nogen af opgaverne..

gør det og vi vil hjælpe dig!


Svar #2
18. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

jo jeg har regnet mig frem til at Cr2 giver den gule farve. du behøver heller ikke at svare, mig men bare komme igang med det. jeg har spurgt min lærer men han er ret dum og kan sku ik forklarer noget..tilgengæld er det ikke kun mig der har prob. og lad være med at hjælpe hvis du ik vil.


Skriv et svar til: Hjælp til rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.