Matematik

Opstil en ligning

18. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hej håber der er nogle som hurtigt kan hjælpe mig med to opgaver

Jeg kan slet ikke finde ud af dem

Opgave 1)

Om en ny dug, der er 2,0m lang og 1,1m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask er krympet 5,0% og at længden og bredden reduceres med x%

a) Opstil en ligning, som x skal opfylde

Opgav 2)

Trykket i atmosfæren, målt i atm, som en funktion P af højden h, målt i km, over jordoverfladen er bestemt ved

P=1/2h/5

Volumen af en idealgas er ved konstant temperatur omvendt proportional med trykket.

a) Opskriv et regneudtryk for volumen V af en idealgas som funktion af højden h, når volumen ved jordoverfladen er 2 L.

Jeg håber virkelig at der er nogle som kan løse de to opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

2,0(1-x/100)*1,1*(1-x/100) = (2,0*1,1)*0,95 og 0<x<100

(1-x/100)2 = 0,95 og 0<x<100

p = (1/2)0,2h = 2-0,2h

po = (1/2)0,2*0 = 1

po*Vo = 1*2 = 2

p*V = 2

V = 2/p = 2/(2-0,2h) = 21*20,2h = 20,2h+1

V(h) = 20,2h+1


Svar #2
18. september 2008 af nej12 (Slettet)

#1

Jeg forstår ikke helt hvad det er du gør?


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.