Matematik

Forskellig grundtal og forskellig eksponent

18. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

Hej :D

Hvordan kan man omskrive: a^n/b^m, til en af potensreglerne? De har jo forskellig grundtal og eksponent,

På forhånd tak :9


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

...og det kan man derfor ikke...


Svar #2
18. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

Kan man gøre andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af mathon

ikke uden at have talværdier
for

a,n,b og m

divisionen kan foretages


Svar #4
18. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

a^17/a^12


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2008 af juventuz (Slettet)

#4 Der kan du bruge

an/am=an-m hvorfor

a17/a12=a5


Svar #6
18. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

ups. :)

a17/b12


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ved #6 kan man ikke gøre noget.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2008 af UFO99 (Slettet)

Hvis man absolut vil skrive #6 om kan det skrives om til meget andet, men det bliver ikke pænere af det.

eks. a17/b12 = a5·(a/b)12 = a5/(b/a)12 = (a2/b)12 / a7 = a29/(a·b)12 osv.


Skriv et svar til: Forskellig grundtal og forskellig eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.