Matematik

Træls kvadrat rod, fejl i facit?

18. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Hejsa, sidder og makker i dette stykke med 2 kammerater. Facit siger den skal give -2*√X*√Y Men det kan vi bare ikke få den til! Vi får den til at give 2Y Fortæl os hvad vi gør galt!

2Y+(√X-√Y)(√X+√Y)-(√X+√Y)2

2Y+√X2-√Y2-√X2+√Y2

=2Y


Svar #1
18. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Ti89 Giver os ret


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af mathon

facit -2√(xy) er rigtigt!

I har tastet forkert ind


Svar #3
18. september 2008 af Svendsens22 (Slettet)

Okay, nu har vi fået den tastet ind på lommeregneren. Men vi kan dælme ikke få det til at give -2 på papiret. Hvad går galt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2008 af mathon

2y + x - y - (√(x) + √(y))2  = 2y + x - y - (x + 2√(x)√(y) +y) =

2y + x - y - x - 2√(x)√(y) - y = -2√(xy)

 fejl

1) I har ikke beregnet (√(x) + √(y))2 rigtigt

2) I har ikke hævet minusparentesen, - (x + 2√(x)√(y) +y) rigtigt


Skriv et svar til: Træls kvadrat rod, fejl i facit?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.