Fysik

Mekanik

20. september 2008 af dost (Slettet)

# HAR BRUGE FOR HJLÆP ??

FYSIK A_NIVEAU

Opgave:

En golfspiller skal med sit sidste slag, puttet, få golfkuglen til at rulle hen over græsset og falde i hul. Man kan regne med, at golfkuglen havner i hullet, hvis den er faldet mindst en golfkugleradius, når den rammer den modsatte side af hullet. Golfkuglens radius er 2,1 cm.

a) Beregn den tid, det tager golfkuglen at falde en golfradius. Beregn den største fart golfkuglen må have i punktet A, for at man kan være sikker på, at den havner i hullet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Benyt faldloven:

s = ½*g*t2 <=> t = √(2s/g)

hvor s er faldhøjden (dvs. (2.1 cm)/2) og g er tyngdeaccelerationen (9.82 m/s2).


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Korrektion til #1.

Faldhøjden er naturligvis kun s = 2.1 cm.


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.