Matematik

Reducering?

20. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

 Hej, jeg har brug for noget hjælp:

<p class="MsoNormal" style="margin-left:18.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 18.0pt"><span style="font-size:12.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:Arial;mso-fareast-font-family:Arial; mso-bidi-font-family:Arial">1.    <span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family: Arial">Reducer dette udtryk mest muligt </o:p>

<span lang="EN-GB" style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family: Arial;mso-ansi-language:EN-GB">½(4 * a) = 2(a - b) - ((-5 – 2) +(a – 4) (8 – b))

 

<p class="MsoNormal" style="margin-left:18.0pt;text-indent:-18.0pt;mso-list:l0 level1 lfo1; tab-stops:list 18.0pt">

<span lang="EN-GB" style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:10.0pt;font-family:Arial;mso-bidi-font-family: Arial;mso-ansi-language:EN-GB"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

uhh det jeg go' til, please mathon og jer andre vent lige jeg prøver lige at se om jeg kan =P 2 sekunder! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay

½(4 * a) = 2( a-b) - ((-5-2) + (a-4)(8-b))

så starter vi med at prøve at opløse paranteserne

2 * 0,5a = 2a - 2b - ((-5-2) + (a-4)(8-b)) <-- der er parentes over hele leddet så vi skal regne det her led før vi kan bruge de andre led til noget, det gør vi så !

2 * 0,5 a = 2a - 2b - ( -7 + 8a -ab - 32  + 4b), så skal parentesen nu ganges med minus

2 * 0,5a = 2a - 2b +7 - 8a + ab + 32 - 4b. så går vi i gang og starter på højre side med at reducer.

2 * 0,5 a = -6 a -6b + 39 + ab

er det ik bare sådan ?: O 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

eller skal man fortsætte endnu mere og fjerne alt fra venstre side og få det over på højre ?:b 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

eller så kan man sige at det sidste led på venstre side er

(2 * 0,5a) = 1a = a

a = -6a -6b + 39 + ab

tror bare det sådan.. men ved ik om man ska reducer endn u mere som sgat :b 


Svar #5
20. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

hvad med : 9x - 43 = -54


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2008 af Sette91 (Slettet)

9x - 43 = -54

54 - 43 = -9x

11 = -9x

11 / -9 = -9x / -9

11 / -9 = x

X = -1,22


Skriv et svar til: Reducering?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.