Matematik

redegørelse for punkter der ligger i plan

20. september 2008 af vinderen (Slettet)

opgaven lyder;

i koordinatsystemet er der fire punkter, (-1,-6,-1) B(1,2,1) C(-2,-4,4) og D(0,0,2) redegør for at punkterne ligger i samme plan.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal gribe denne opgave an ;S...


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Ud fra punkterne A, B og C kan du danne to vektorer, f.eks. u=B-A og v=C-A, som begge ligger i det plan, hvor punkter A, B og C ligger. Ved at danne krydsproduktet af u og v, får du en normalvektor til dette plan. Nu tjekker du derpå om w=D-A også står vinkelret på denne normalvektor, for så ligger D også i samme plan som de tre andre punkter.


Svar #2
20. september 2008 af vinderen (Slettet)

der strår bar i facitlisten at plans ligning bestemt ud fra punkterne A,B og C : 3x-y + x = 2

D's koodrinater indsat i ligningen : 2=2

???????????


Skriv et svar til: redegørelse for punkter der ligger i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.