Matematik

kig kig!

21. september 2008 af sarahviborg (Slettet)

 Jeg har fået en opgave som går ud på følgende: 

I en retvinklet trekant er den ene katete 40 cm. lang og summen af de to andre sider er 80 cm. 

Beregn længden af hver af de to sider. 

Hvordan gør jeg? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

a=40

b+c=80

b=80-c    c=80-b

a2+b2=c2

sådan vil jeg gå frem


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Så du får

c2=a2+b2=402+(80-c)2=c2-160c+8000

Så kan du fx solve udtryket:

solve(c2-160c+8000=c2,c) c=50

Hvorfor b=80-c=80-50=30


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Eller regne uden lommeregner/computer

c2-160c+8000=c2

-160c+8000=0

.160c=-8000

c=-8000/-160=50


Skriv et svar til: kig kig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.