Kemi

Hydronolysegrad - Hvad?

21. september 2008 af Ofeylingo (Slettet)

Hej Folkes

Jeg er er ved at lave en kemi afl. og er kommet til en opgave der siger: Beregn hydronolysegraden for reaktionen.

Reaktionsskeman er en hydronolyse af dichlorethansyre i vand.

Først og fremmest, skal denne reaktionsskema se sådan ud?:

CHCl2COOH + H20 ----> CHCl2COO- + H3O+

Det næste er så, hvad er en hydronolyseGRAD? Har jeg aldrig hørt om før...
 

Håber nogen der kan hjælpe

på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. september 2008 af mathon

hydronolysegraden = ioniseringsgraden = dissociationsgraden


Svar #2
21. september 2008 af Ofeylingo (Slettet)

men det er jo det med graden jeg ik forstår.. hva skal man gøre?


Svar #3
21. september 2008 af Ofeylingo (Slettet)

lige meget, har fundet ud af det ;)


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. september 2008 af mathon

du skal kende ethandichlorsyrens molære koncentration, cs

pKs(CHCl2COOH) = 1.48, hvoraf

Ks = 10-1.48 

α er hydronolysegraden

CHCl2COOH     +     H2O     <--->    CHCl2COO-   +   H3O+ med ligevægtskoncentrationerne
..(1-α)cs..........................................αcs.............αcs

med ligevægtsbrøken

[CHCl2COO-]*(H3O+]/[CHCl2COOH] = Ks

(αcs)2/(cs(1-α)) = Ks

cs2/(1-α) = Ks hvoraf

csα2 + Ksα - Ks = 0

med løsningen

α = (-Ks+√(Ks2+4Ks*cs))/(2cs)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2008 af mathon

hvis du ikke kender ethandichlorsyrens molære koncentration
skal du kende pH-værdien
se
http://peecee.dk/upload/view/132049


Skriv et svar til: Hydronolysegrad - Hvad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.