Kemi

en hurtig opgave..

21. september 2008 af strangers

Hejsa

Saltpetersyre indeholder 68 % HNO3 og har massefylden 1,4 g/ml. Beregn hvor mange ml af denne syre der skal bruges for, at fremstille 1 Liter  2 M saltpetersyre?

Jeg er faktisk en del i tvivl her om, hvad jeg skal starte med..

På forhånd tusind tak til jer hjælpsomme sjæle;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af mathon

cstam = 0,68*ρ/M = 0,68*(1400 g/L)/(63 g/mol) = 15,11 mol/L

Vstam * (15,11 mol/L)   =   (1 L)*( 2 mol/L)  = 2 mol

Vstam = (2 mol)/(15,11 mol/L)  = 0,132353 L  = 132,353 mL


Skriv et svar til: en hurtig opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.