Matematik

Geometri

22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Vinkel A = 22 grader.

Vinkel B = 111 grader.

Vinkel C = 47 grader.

Side a = 9.

Side b = ?

Side c = ?

Facit: Side b = 9, Side c = 9,71.

Hvordan når jeg frem til ovenstående facit?, Skal jeg bruge Sinus, eller Cosinus?

En der kan lave en udregning?

Jeg har selv prøvet ALT, men uden held!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af Danielras (Slettet)

Brug sinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

a:sinA = b:sinB        så bare løs ligningen eller brug solve. Du kender jo alle tal undtagen b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af Danielras (Slettet)

Facit passer dog ikke. Har du tastet alt korrekt ind?


Svar #4
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

#3

Ja, det har jeg.

Hmm, hvad skulle facit ellers være?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

Du siger at a og b begge skal være 9. Men så skal trekanten være ligebenet og have 2 ens vinkler, hvilket den ikke har. Du har helt sikkert fejl i dine resultater eller mål på trekanten.


Svar #6
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

9cos(47) = 6,14 - hvilket burde være side b, eller?

Og, ikke 9 som jeg nævner..?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

Kender du slet ikke alle formlerne til trigonometri? b skal give 22,43 hvis dine mål passer. Jeg tror du skal lære det her lidt bedre ;)


Svar #8
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Opgaven lyder:

Bestem de resterende sider og vinkler i trekant ABC, når A= 22 grader, C= 47 grader og a= 9.

Dvs. vinkel B = 47 + 22 = 69 > 180 - 69 = 111 grader. Enige?


Svar #9
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

#7

Hvordan kan du få det til 22,43? :O


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal som sagt benytte sinusrelationen.

a/sin(A) = b/sin(B) = c/sin(C)

Du kender både A,B,C og a. Så du har altså:

9/sin(22) = b/sin(111)

Hvoraf du kan finde b. Og:

9/sin(22) = c/sin(47)

Hvoraf du kan finde c.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

Ja jeg er helt enig i det du skrev.

a:sinA = b:sinB   Denne formel er en sinusrelation. 

9:sin22 = b:sin111

b=22,43    Hvid du enten isolerer b, eller bruger solve


Svar #12
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

9/sin(22) = Dvs. b = 24,02?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

Nej nej nej, du må til at gå dine bøger igennem igen.   

a/sin(A) = b/sin(B)

Det er formlen du skal bruge.

a/sin(A) = b/sin(B)

b = a/sin(A) x sin(B)

Hvad klasse går du i?


Svar #14
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

b = a/sin(A) x sin(B)

Dvs. b = 9/sin(22) x sin(111)

DET GIVER STADIG IKKE 22,43!

Lige startet i 1.g.


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

Du bruger enten en forkert lommeregner, eller også kan du ikke indtaste tal, eller også er du tal blind.

FOR DET GIVER 22,4295.

Lige meget hvor mange gange jeg skriver facit, lærer du trigonometri. Få det forklaret igen og læs dine lektier.


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

*ikke


Svar #17
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

Så skriv selve udregningen..

Så kan jeg bedre forstå det end alle de bogstaver.. PS. er ikke tal-blind ;)


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. september 2008 af yebbe (Slettet)

OMG.

9 divideret med Sin(22) gange med Sin(111) er lig med 22,43


Svar #19
22. september 2008 af JeppesenPeter (Slettet)

På min står der 25,73.

Ps. Pas på hvad du siger. Hvis du ikk vil hjælpe så fuck ud fra siden. Du behøver ikk lyde så negativ..


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du ganger sin(111) ind i nævner hvilket er forkert. Det skal være:

(9 / sin(22)) * sin(111), hvilket er det samme som:

(9*sin(111))/sin(22)


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.