Kemi
Titrering
06. oktober 2004 af
Sofies (Slettet)
Aloha!
Opgaven som jeg gerne vil have hjælp til lyder:
Indholdet af eddikesyre CH(3)COOH i et afkalkningsmiddel bestemmes ved en titrering med natriumhydroxid NaOH.
En prøve på 10,0g af afkalkningsmidlet opløses i avnd i en kolbe og der tilsættes en indikator. Fra buretten tilsættes NaOH-opløsningen md koncentrationen 0,20mol/L. Når der er tilsat 16,7 mL NaOH-opløsning skifter indikatoren farve:
a) Beregn stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH-opløsning:
Er det: 0,0167 L * 0,20 mol/L = 0,00334 mol
Stofmængden af eddikesyre i prøven er lig med stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH-opløsning.
b1) Beregn den molare masse af eddikesyre:
60,052g/mol
b2)Beregn hvor mange procent eddikesyrens masse udgør af afkalkningsmidlets masse:
10,0g / 0,00334mol = 2999,40012g/mol
1 mol af NaOH: 39,998 g/mol
39,998g/mol / 2999,40012g/mol * 100% = 1,3353332%
Er mine udregninger korrekte?
Opgaven som jeg gerne vil have hjælp til lyder:
Indholdet af eddikesyre CH(3)COOH i et afkalkningsmiddel bestemmes ved en titrering med natriumhydroxid NaOH.
En prøve på 10,0g af afkalkningsmidlet opløses i avnd i en kolbe og der tilsættes en indikator. Fra buretten tilsættes NaOH-opløsningen md koncentrationen 0,20mol/L. Når der er tilsat 16,7 mL NaOH-opløsning skifter indikatoren farve:
a) Beregn stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH-opløsning:
Er det: 0,0167 L * 0,20 mol/L = 0,00334 mol
Stofmængden af eddikesyre i prøven er lig med stofmængden af NaOH i den tilsatte NaOH-opløsning.
b1) Beregn den molare masse af eddikesyre:
60,052g/mol
b2)Beregn hvor mange procent eddikesyrens masse udgør af afkalkningsmidlets masse:
10,0g / 0,00334mol = 2999,40012g/mol
1 mol af NaOH: 39,998 g/mol
39,998g/mol / 2999,40012g/mol * 100% = 1,3353332%
Er mine udregninger korrekte?
Svar #1
06. oktober 2004 af frodo (Slettet)
b2) er forkert.
Du skal bare beregne massen af eddikesyre ud fra stofmængden,og så dele den med de oprindelige 10g, og så gange med 100%. Så har du den!
Du skal bare beregne massen af eddikesyre ud fra stofmængden,og så dele den med de oprindelige 10g, og så gange med 100%. Så har du den!
Svar #6
07. oktober 2004 af frodo (Slettet)
nej!
n er stofmængden altså: 0,00334 mol
M er molarmassen altså: 60,052g/mol
n er stofmængden altså: 0,00334 mol
M er molarmassen altså: 60,052g/mol
Skriv et svar til: Titrering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
