Matematik

Ligninger

23. september 2008 af pokerfamous (Slettet)

Har et problem med et par ligninger, som jeg håber at få hjælp med:

3/2x - 1 = 1/2

2/3x + 4 = 10

2/3x + 5 = 1/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

hvis der eller står

3/(2x) - 1 = 1/2, x≠0

der multipliceres med 2x på begge sider

3-2x=x

der adderes 2x på begge sider

3 = 3x

x = 1


Svar #2
23. september 2008 af pokerfamous (Slettet)

Hvad så med denne her:

(5x-4) * 3 - (4-3x) * 5 = 7x + (3x-4) * 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af mathon

1) gang ind i parenteserne

2) hævparenteserne rigtigt

3) reducer på begge sider

4) isoler x'erne på den ene sige og tallet på den

5) divider med koefficienten til x


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2008 af mathon

hævparenteserne  ---> hæv parenteserne

sige  ---> side


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.