Matematik

lineær approksimation..

23. september 2008 af Cille-muus (Slettet)

Hej.

Jeg har en opgave som jeg ikke rigtig ved hvordan den skal løses.

Find den lineære approksimation til de følgende funktioner omkring x=0 :

a) f(x)=(1+x)^-1

b) f(x)=(1+x)^5

c) f(x)=(1-x)^1/4

Altså.. jeg vil bare lige have lidt hjælp til den første a). Jeg ved at formen for den lineære approksimation er P_1(x) = f(x_0) + f '(x_0) * (x-x_0) , men hvordan kommer jeg så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af peter lind

I dette tilfælde er x0=0 så polynomieet er p(x)=f(0)+f'(0)x. Du skal altså finde f(0) og f'(0)


Skriv et svar til: lineær approksimation..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.