Matematik

komplekse tal: Eulers formler

23. september 2008 af lolller3 (Slettet)
Hey jeg skal vise at: sin(3x)cos(5x)=½(sin(8x)-sin(2x)) Det kan jeg også godt, der er dog en ting jeg gør som jeg ikke forstår (fået fra et eksempel i bogen)... Jeg har: ((e^(i3x)-e^(-i3x))/2i)(((e^(i5x)+e^(-i5x))/2)= (1/4i)((e^(i3x)-e^(-i3x))((e^(i5x)+e^(-i5x))) Fatter ikke lige hvordan jeg gør sidstnævnte for så vidt jeg kan se hvis jeg ganger ind igen kommer der til at stå noget med i under cosinus... som der jo ikke skal

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2008 af peter lind

Du ganger simpelthen paranteserne ud: ser du bort fra de 1/(4i)  bliver dette ei(3+5)x  + ei(3-5)x - e-i(3-5)x -e-i(3+5)x. Derefter er det blot at samle leddene sammen til det ønskede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

r1*e1 * r2*e2 = (r1*r2)*ei(φ12)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2008 af klotte (Slettet)

# 1 0g 2

Følger med men fatter ikke en brik...kan I uddybe ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2008 af peter lind

(e3ix-e-3ix)(e5ix+e-5ix)=e3ix*e5ix+e3ix*e-5ix-e-3ix*e5ix-e-3ixe-5ix Brug derefter ea•eb=ea+b på de enkelte led og du får resultatete i #1


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2008 af klotte (Slettet)

# 4

TAK...så er jeg også med :)


Skriv et svar til: komplekse tal: Eulers formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.