Matematik

hvornår er x vokset med y %

24. september 2008 af la maria (Slettet)

 stykket hedder

hvornår er størrelsen vokset med 159,62%

har udregnet at

r=0,0325


Svar #1
24. september 2008 af la maria (Slettet)

 selve opgaven ser fra start således ud og har problemer med de sidste 4 stykker

En størrelse vokser med en fast årlig procent. Størrelsen vokser med 51,56 % på 13 år.

Hvor mange procent vokser størrelsen pr. år?

Hvor mange procent vokser størrelsen på 17 år?

Hvor mange år er størrelsen om at vokse med 169,52 % ?

En anden størrelse falder med en fast årlig procent. Størrelsen falder med 31,39 % på 9 år.

Hvor mange procent falder størrelsen på 7 år.

Hvor mange år er størrelsen om at blive halveret?


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

y=1.03250317 =1.72247 = 72.2 %

solve(1.6952=1.032503t) t=...


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

y=(1-0.040995)7= .746012 dvs. faldet med 1-.746012=.253988=25.4 %

solve(0.5=(1-0.040995)t,t) t=...


Svar #4
24. september 2008 af la maria (Slettet)

 jeg har selv udregnet den på 72,2%

jeg søger ikke så meget svarene som hvilken formel det skal indsættes i samt hjælp til at løse opgaven.


Svar #5
24. september 2008 af la maria (Slettet)

 hvordan finder du tallet 0,04...?


Brugbart svar (2)

Svar #6
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

En anden størrelse falder med en fast årlig procent. Størrelsen falder med 31,39 % på 9 år.

solve(1-0.3139=(1+r)9,r) r=-.040995


 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor mange procent falder størrelsen på 7 år.

hvorfor den falder

y=(1-0.040995)7= .746012 dvs. faldet med 1-.746012=.253988=25.4 %


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2008 af mathon

Hvor mange år er størrelsen om at vokse med 169,52 % ?

1,0325025259804x = 2,6952........


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

nå ja. Læste den som 69.52%.


Skriv et svar til: hvornår er x vokset med y %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.