Matematik

Hurtig rettelse

25. september 2008 af Miasss (Slettet)

Håber nogle kan rette det her , så vil det virkelig være dejligt

Bestem regneforskriften for den eksponentielt voksende funktion f, som opfylder at f(1) = 5 og f(7) = 13

1) Bestem regneforskriften
f(x) = 4,26391 * 1,17263^x

2) Bestem f(9) ( er heller ikke overhoved sikker på den her)

x = 4,691

3) Løs ligningen  f(x) = 37       (er overhovedet ikke sikker med den her)

solve(37 = 4,26391 · 1,17263x, x)

x = 13,56


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

2) er forkert.

Indsæt 9 på x's plads og udregn.


Svar #2
25. september 2008 af Miasss (Slettet)

2) er det ikke sådan her man regner det ud solve(9 = 4,26391 · 1,17263x, x) = 4,691 ?


Svar #3
25. september 2008 af Miasss (Slettet)

eller er det sådan her

f(9) = 4,26391 * 1,172639 = 17,87


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af Isomorphician

Som i #3

I #2 ser det ud som om du løser f(x) = 9 i stedet for f(9)

(har ikke ti-89)


Svar #5
25. september 2008 af Miasss (Slettet)

nå okay (: tak for hjælpen

p.s hvad med fordoblingskonstanten kan det passe at det bliver

T2 = (n(2)/(ln1,17263) =4,3526 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #7
25. september 2008 af Miasss (Slettet)

hmm, lyder det ikke for meget når man tænker ? burde det ikke være der omkring et?


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2008 af mathon

1) er OK

2) f(9) = 17.8759

solve(37 = 4,26391 · 1,17263x, x)   --->   solve(37=4.26391*1.17263^x, x)

x = 13,57


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2008 af mathon

X2 er OK


Svar #10
25. september 2008 af Miasss (Slettet)

Hvad med fordoblingskonstanten ? kan den passe ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2008 af mathon

læs #9

den variable er her x, derfor X2

når den raviable er t kaldens den T2


Skriv et svar til: Hurtig rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.