Matematik

bestemmelse af skæring mellem plan og linje

25. september 2008 af eldurum (Slettet)

parameterfremstiling for plan i rummet er givet ved alfa = (x,y,z) = (1,8,2) + s(1,2,4) + t(5,0,-2)

og linjen er givet ved parameterfremstilling: l : (x,y,z) = (3,3,3) + u (2,-1.5)

hvordan finder jeg skæring mellem de alfa og L.. ?? jeg ved at man kan sætte dem lige med hinanden men kan ikke finde ud af at regne med tre ubekendte ;S

nogen der kender andre måder at gøre det på ? en smartere måde evt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

α:
x = 1+2s+5t
y = 8+2s
z = 2+4s-2t

l:
x = 3+2u
y = 3-u
z = 3+5u


Svar #2
25. september 2008 af eldurum (Slettet)

Ja det var netop det jeg mente men hvordan skal jeg regne dem ud ..? hvad skal jeg indsætte på s, u og t's pladser ? eller hvordan isolere jeg dem


Svar #3
25. september 2008 af eldurum (Slettet)

slet ingen der gider at svare hurtigt?

skal nemlig aflever imorgen...


Skriv et svar til: bestemmelse af skæring mellem plan og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.