Matematik

vinkel mellem to vektorer

26. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

vektor a = (3 over 4). vektor b = (7 over -5)

Som resultat får jeg 1/ (kvad. 25 * kvad.24). Ser meget rigtigt ud. SÅ prøver jeg at udregne det på lommeregneren, men den siger det giver kvad.6/60.. og det lyder da ikk helt rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2008 af mathon

...hvordan regner du?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2008 af janko (Slettet)

benyt

|→a| * |→b| * cos (v) = →a * →b

med → menes "vektor"..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2008 af mathon

...og hvad får du så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2008 af janko (Slettet)

# 3 .... jeg går udfra at du spørger #0..

jeg har dog beregnet vinklen til ca 87 deg.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2008 af mathon

#4
selvfølgelig...


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2008 af mathon

#0
...er du der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2008 af mathon

|b| = √(72 + (-5)2) = √(74) og ikke √(24)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2008 af mathon

cos(V) = 1/(√(25)*√(74))

er bedre

og se, om du ikke får noget i nærheden af #4's ca. 87°


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2008 af janko (Slettet)

#0...

er du igang med at beregne ?


Svar #10
26. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

hmm.. jeg får kvad. 74 over 370?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2008 af janko (Slettet)

# hvordan får du ?

se #8


Svar #12
26. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

SÅ godt 8 og gjorde sådan.. Men ved det ikke? Jeg intaster bare: 1/((kvad. 25)*(kvad.74)) og det giver mig så kvad. 74 over 370.

(Ps. forstod fejlen. nu får jeg også 7^2 + -5^2 til værende = kvad. 74 (tak for hjælpen!))


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2008 af janko (Slettet)

tag acos til dit værdi ...


Brugbart svar (1)

Svar #14
26. september 2008 af janko (Slettet)

se http://peecee.dk/upload/view/132567

/ Ayhan


Svar #15
26. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

hmm sært. får ikke samme resultat, når jeg gør som dig.. Jeg får -cos(v)(1/((kvad.5)*(kvad.74)) til at være = kvad.370/370 nu..


Brugbart svar (1)

Svar #16
26. september 2008 af janko (Slettet)

se lige det sendte link!

det er desuden ikke kvadr. 5, for du har allerede tage kvdr. 25, som netop er lig med 5

altså:

cos(v) = 1 / (5 * √74)

cos(v) = 0,023

v = acos(0,023)

v= xx deg


Svar #17
26. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

ok. Der stod bare kvad.5 derinde.

Men selvom det er rettet giver det stadig bare kvad(74)/370


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. september 2008 af mathon

dit vinkelmål skal være grader = Degree


Brugbart svar (1)

Svar #19
26. september 2008 af mathon

cos(V) = 1/(√(25)*√(74)) = 1  :   5    :   √(74)

indtast
 1/5/√(74) og tryk ENTER

displayet viser nu
√(74)/370

tast
cos-1(√(74)/370) som vises igen (da det er en eksakte værdi)

tast ≈ og displayet viser 88,6678°

......................................................................................................

du er simpelt hen ikke kendt nok med din lommeregners funktionsmåde


Skriv et svar til: vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.