Fysik

er elendig til fysik! :-(

26. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Sidder med en fysik opgave som jeg ikek rigtig kan få løst:

Aktiviteten fra en radioaktiv kilde er på 1680 Bq. Hvor mange kerner er der, hvis halveringstiden er på 156s? Hvor mange kerner er der, hvis halveringstiden er på 1680 år?

mit bud:

Første spørgsmål:

t0,5=ln2/k ⇔k=ln2/t0,5 = ln2/156s = 4,44·10-3s

A=k·N⇔N=A/k=1680Bq/4,44·10-3=3,78378·105 Kerner.

Sidste spørgsmål har jeg ingen anelse om?? En der kan hjælpe?


Svar #1
26. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

hov nej det er jo det samme jeg skal bare finde ud af hvor mange sekunder 1680 år er?

Er det ikke:

(60*60)=3600sek  på en time

3600*24t=86400sek pr. dag

86400sek*365dage=31536000 sek pr år.

31536000sek*1680år=52980480000sek?

så er det vel bare:

ln2/52980480000s=1,31*10-11sek

1680Bq/1,31*10-11sek=1,28*1014 kerner?


Svar #2
26. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Kan jeg få en bekræftelse tal? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. september 2008 af janko (Slettet)

du er slet ikke elendig til fysik!...

dit svar er korrekt..

se også her, har prøvet at regne efter :)

http://peecee.dk/upload/view/132614

/ Ayhan


Skriv et svar til: er elendig til fysik! :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.