Matematik

Hmm nem og kort opg, men...

27. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Sidder med denne opgave og har absolut ingen anelse om hvad jeg skal:

Det radioaktive stof tritium reduceres med 6% om året. Hvor mange år går der, inden stoffets masse er halveret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af Isomorphician

Fremskrivningsfaktoren = a = 100 % - 6 % = 94 % = 0,94

Halveringskonstant = ln(½)/ln(a)


Svar #2
27. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Jeg får et yderst absurd tal: ln0,5/0,94=-0,74??


Svar #3
27. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Jeg skal hvist lære at kigge ordentlig efter!


Svar #4
27. september 2008 af den grimme ælling (Slettet)

11,20 år! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2008 af janko (Slettet)

#4 korrekt!


Skriv et svar til: Hmm nem og kort opg, men...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.