Matematik

Tryk

27. september 2008 af 9200 (Slettet)

Opgaven lyder:

Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.

a) Opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.
 

Hvordan skal jeg gribe opgaven an, jeg forstår den ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af peter lind

Funktionen er af formen p=p0•e-kh, hvor h er højden Du skal så finde parametrene p0 og k, så de passer med de opgivne værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af cepta (Slettet)

Hmm.....det matematik har jeg aldrig haft om.

I hvilken forbindelse ser man p=p0•e-kh og hvad står det enkelte bogstav for?

er der ikke en anden måde man kan regne det på?


Svar #3
27. september 2008 af 9200 (Slettet)

Hov, nu skrev jeg fra venindes bruger......sorry!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af mathon

...hertil er væsentligst at bemærke, at du simpelt hen må sætte dig ind i begrebet eksponentielle funktioner og deres ligning(er),

da det uomgængeligt skal benyttes til løsning af den opgavetype, du beder om hjælp til og derfor ikke kan løses på alternativ måde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2008 af mathon

p = po*e-kh = (1 atm)*e-kh, hvor

k = ln(2)/5 = 0,138629

dvs.
p = (1 atm)*e-0,138629h


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97569


Svar #7
27. september 2008 af 9200 (Slettet)

#6 jeg har arbejdet med eksponentielle funktioner, jeg kan bare ikke genkende forlen han kom med.


Svar #8
27. september 2008 af 9200 (Slettet)

y=b*ax

Det er formen for den eksponentielle funktion, hvor får i så det andet fra? det forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2008 af mathon

OK

så vil du vide, at p og så kan udtrykkes

p = (1 atm)*(e-k)h(1 atm)*0,870551h


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2008 af mathon

og så   --->   også


Svar #11
27. september 2008 af 9200 (Slettet)

Ok, nu prøver jeg, og håber det er ok at jeg vender tilbage hvis jeg ikke kan finde ud af det. Tak for oversigten.


Svar #12
27. september 2008 af 9200 (Slettet)

Der er lige nogle ting jeg vil have tydet:

1: hvorfor bruger man e-kh istedet for a. og hvordan skal man kunne argumentere for det i opgaven

2: Hvad er formlen for k? k=ln(2)/?

3: Hvad er k helt præcist?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. september 2008 af mathon

k kaldes henfaldskonstanten , hvis den eksponentielle funktion er aftagende
og

i
y = b*e-kx
er
k = ln(2)/X½


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2008 af mathon

...ved eventuelle yderligere spørgsmål
henvises til linket i #6


Svar #15
28. september 2008 af 9200 (Slettet)

P = (1 atm)*0,870551

Er det et resultat man kan aflevere?


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.