Kemi

Titrering-

27. september 2008 af Gold-digga (Slettet)

Hej!

Hvad er pointen ved syre-base titrering ?

Hvis jeg fx har basen 0,1 M NaOH, og syren phthalat ..

Er det at bestemme koncentrationen? At bestemme det volumen NaOH som svarer til ækvivlanespunktet? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2008 af janko (Slettet)

Til bestemmelse af en opløsnings koncentration, c, kan man benytte sig af titrering. Man skal da væsken i burettens koncentration(titratoren) samt væskens volume i kolben(tiranden).
Stofmængden kan efter en titrering bestemmes, da man kender volumen af titratoren. Stofmængden, n, kan da beregnes af formlen: n = V * c

/ Ayhan
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af mathon

Pointener at bringe ækvivalente mængder af OH- og H3O+ sammen

de akkurat har neutraliseret hinanden.

Så for en monohydron syre gælder

n(H3O+)   =   n(OH-) eller

Vsyre*csyre   =   Vbase*cbase

Med kendskab til de tre af størrelserne kan den fjerde beregnes

Der skal naturligvis benyttes indikator til at påvise, hvornår ækvivalenspunktet er nået


Skriv et svar til: Titrering-

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.