Matematik

kender vinkler, men ingen sider

27. september 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Hey er der nogle der måske ville hjælpe mig lidt...

Jeg har en trekant, hvori jeg kender vinklerne, jeg skal nu finde ud af hvilken længde siderne har!??

jeg ved at b = 1,5c , a=2c og c =c...derudover kender jeg højden fra B som er 5.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af janko (Slettet)

i følge det du skriver, er det netop siderne du kender og ikke vinklerne???????!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2008 af mathon

brug cos-relationen til vinkelberegningerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2008 af mathon

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc))

A = cos-1(((1,5c)2+c2-(2c)2)/(2(1,5c)c))


Svar #4
27. september 2008 af klogeåge13 (Slettet)

Tror ikke jeg skrev det helt tydeligt.... jeg har regnet vinklerne på overstående måde, og jeg kender forholdet mellem siderne, men som jeg forstår spørgsmålet, skal jeg finde "talværdier" for siderne,...


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2008 af mathon

A = cos-1((2,25c2 + c2- 4c2)/(3c2))

A = cos-1((2,25 + 1- 4)/3)

A = cos-1(-0,25)

A = 104,5°


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2008 af mathon

c = hb/sin(A)


Svar #7
28. september 2008 af klogeåge13 (Slettet)

#6

Mener du ikke c = hb/sin(180ο-A) ????


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2008 af mathon

c = hb/sin(A) = hb/sin(180°-A)

da sin(V) = sin(180°-A).......supplementvinkler har samme sinus

ses på enhedscirklen


Skriv et svar til: kender vinkler, men ingen sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.