Fysik

vinkelhastighed

27. september 2008 af martin232 (Slettet)

hvis vi har en bus som vi antager vejer 10.000kg og kører med en fart på 60km/h

I bussen er der et indbygget svinghjul som er en massiv metal skive der vejer 250kg og har en radius på en halv meter.

Jeg skal beregne svinghjulets vinkelhastighed, hvor bussen stopper op og 80% af dens kinetiske energi optages i svinghjulet som rotationsenergi

Jeg har beregnet svinghjulets inertimoment i en opgave der skulle beregnes før denne og får                     I = 0,5 * 250kg * (0,5m)^2 = 31,25kg*m^2

Umiddelbart vil jeg sige man skal finde den kinetiske energi for skiven, trække 20% fra dette og så sætte den ind i formlen Erot= 0,5 * I * w^2 og isolere w^2. Men problemet er jo bare at man ikke kender v


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af peter lind

Det er den kinetiske energi af bussen, du i første omgang skal find. 80% af denne er så svinghjulets energi.


Svar #2
28. september 2008 af martin232 (Slettet)

ok, det har jeg også regnet i forvejen

Bus Ekin= 0,5 * 10000kg * ((60km/h)/3,6)^2 = 1387778J

Erot = ((1387778*80)/(100)) = 1110222,4 J

Erot = 0,5 * I * w^2 --> 1110222,4J = 0,5 * 31,25kg kgm^2 * w^2

w = 266,56s^-1

men var lidt i tvivl om dette kunne passe, for så vil Centripetalaccelerationen bliver omkring 35000m/s^2


Skriv et svar til: vinkelhastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.