Matematik

Geometri

28. september 2008 af hoda (Slettet)

hej

jeg sidder her med en opgave som jeg ikk kan finde ude af at beregne, så håber nogen af de kloge hoveder herinde kan hjælpe :)

ABC er en ligebenet trekant, hvor a og b er de lige lange sider. siden c er 3 enheder længere end siden b. Beregn b, så C= 90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Blaavand (Slettet)

Hvis du skal bestemme en trekants præcise udformning, skal du bruge tre oplysninger: tre sidelængder, to vinkler og en sidelængde, eller en vinkel og to sidelængder.

Her får du faktisk alle vinklerne at vide, men det ville ikke være nok til at konstruere din trekant. Du skal også bruge en sidelængde, og det får du også i og med, at side c=b +3.

Prøv at tegne din trekant, og se på cosinus og sinusrelationerne, og se om der er noget du kan bruge. Jeg har ikke tjekket om det vil give noget fornuftigt, men da vinkel C skal være 90 grader, så vil jeg nok først og fremmest forsøge mig med noget cosinusrelation på den vinkel, fordi cos(90 grader) = 0, og tilbage har du blot nogle sidelængder, som du også ved en hel del om.

/Jakob


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2008 af Isomorphician

a2 + b2 = c2

Med sidelængde a = sidelængde b, og sidelængde c = b + 3:

b2 + b2 = (b+3)2


Svar #3
28. september 2008 af hoda (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg kan stadig ikk beregne siderne. altså jeg ved jo nu at A og B er 45 grader. og at C er 90 grader.

også ved jeg at C = b+ 3

så har tænkt på at bruge formeln sinB = b/c

men så mangler jeg jo b ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. september 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

Du kan også bare bruge pythagoras. så kalder vi a og b for x da de jo er lige lange:

 2x^2=(x+3)^2

2x^2=x^2+9

x^2=9

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2008 af Isomorphician

#3

Du får to resultater til b ved brug af #2, hvoraf kun den ene er brugbar.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.