Matematik

Reducér udtrykkene

28. september 2008 af CJN (Slettet)

Nogen der kan hjælpe? Hvad får I dem til? Vil lige tjekke om jeg har styr på det.

(a+b)2-4(a+b)(a-b)-b(5b+2a) =

(a-1)3  . a5 . a-2 / (a2)-4  =

3√a2 . √a /  6√a  =


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

1) Kig på dine kvadratsætninger

2 og 3) Potensregneregler.

Kom med dine egne overvejelser, herved kan du få bedre hjælp med dét, som du evt. har problemer med.


Svar #2
28. september 2008 af CJN (Slettet)

den første får jeg til:

a2+b2+2ab-16a2+16b2-5b2-2ab = -15a2 + 12b2

Er det helt galt?


Svar #3
28. september 2008 af CJN (Slettet)

Den næste:

a(-3)+5+(-2) / a-8 = 1/a-8 = a-8

Sandt eller falsk?


Svar #4
28. september 2008 af CJN (Slettet)

Den sidste:

= a6/6  er det så bare = a ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2008 af Isomorphician

#3

1/a-8 = 1/(1/a8) = a8

....

#4

Ja.

a6/6 = a1 = a


Svar #6
28. september 2008 af CJN (Slettet)

Mange tak!

Men hva med den første? Er det helt galt eller? :-s


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2008 af dnadan (Slettet)

(a+b)2-4(a+b)(a-b)-b(5b+2a)

= a^2+b^2+2ab-4(a^2-b^2)-5b^2-2ab

= a^2-4b^2-4a^2+4b^2

= -3a^2 (såfremt jeg ikke har lavet en regnefejl)

Men til første led benyttes 1. kvadratsætning (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Næste led: 3 kvadratsætning: (a-b)(a+b)=a^2-b^2

Sidste led: gang ind i parentesen: a(b+c)=ab+ac

Herefter reduceres der.


Svar #8
28. september 2008 af CJN (Slettet)

Tusind tak!

Og tak for de fine forklaringer - så er det til at forstå! :-)


Svar #9
28. september 2008 af CJN (Slettet)

Lige ét sidste spørgsmål:

Hvis der står 4a2, betyder det så ikke også at 4 er opløftet i 2 eller? Hvorfor/hvorfor ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. september 2008 af Isomorphician

Der står underforstået 4*a2

Hvis begge faktorer skulle være opløftet i anden, ville man skrive (4a)2


Svar #11
28. september 2008 af CJN (Slettet)

Okay endu engang mange tak :-) 


Skriv et svar til: Reducér udtrykkene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.